FILTER

FILTER                                                                                                                                              

Filtri PJS spadajo po svoji konstrukciji med suhe vrečaste filtre. Avtomatsko čiščenje vreč izvedemo s komprimiranim zrakom tlaka 5–7 barov s posebnim elektronskim programatorjem, na katerem z nastavitvijo določimo optimalen program čiščenja vreč in s tem zagotovimo kvalitetno in trajno delovanje filtra. Čas vbrizgavanja komprimiranega zraka v posamezno vrsto vreč je zelo kratek, in sicer traja od 0.016 do 0.1 sekunde. Pavze med posameznimi vbrizgi trajajo od 10 do 250 sekund. 

PRINCIP DELOVANJA  

Fluid, ki nosi s seboj trdne delce prahu, vstopa v filter skozi vstopno odprtino in se v vstopnem kanalu porazdeli po celotni dolžini komore filtra. Vstopna hitrost se v notranjosti zmanjša toliko, da se groba frakcija prahu iz onesnaženega fluida izloči že v samem zbirnem konusu. Delno očiščen tok fluida nadaljuje z gibanjem ob delovni površini (umazani del vreče) in prehaja v notranjost (čisti del vreče). Pri tem se na zunanji strani vreče nabira plast prahu, očiščeni zrak vstopa skoznjo, se giblje skozi odprtino v zgornje ohišje filtra in gre nato skozi izstopni kanal v cevovod in preko centrifugalnega ventilatorja v dimovod filtra.Trdne delce, prisesane na zunanji del vreče, odstranimo s curkom injektorsko vbrizganega zraka, ki se v s programatorjem nastavljenih cikličnih presledkih vbrizga v vrečo. Vreča je med delovanjem (čiščenjem onesnaženega zraka) zaradi podtlaka rahlo napeta v notranjost, vendar le toliko, kot dovoljujejo jeklene nosilne košare.Pri vbrizgavanju zraka iz tlačne posode, ki skozi injektorske šobe posesa še del sekundarnega zraka iz glave filtra, nastopi v vreči trenutni nadtlak. Vreča se napne, strese in del prečiščenega zraka za trenutek preide iz notranje na zunanjo stran vreče. Prehod zraka, razširitev in stresanje vreče povzročijo učinkovito odstranjevanje prisesanih trdnih delcev. Delci prahu, združeni v večje delce, zaradi gravitacije padajo v zbirni konus filtra. Prah iz zbirnega konusa kontinuirano odvajamo s pomočjo polžnega transporterja in zvezdastega dozatorja nazaj v proces ali v zbirne posode.

Prav zaradi intenzivnega in nastavljivega sistema čiščenja filtrskih vreč je uporabnost teh filtrov zelo široka in primerna tudi za najtežje pogoje filtriranja, kakršni so v topilnicah, livarnah, brusilnicah, kamnolomih, cementarnah … Določeni detajli filtra, hitrost, čas čiščenja ter kvaliteta in obremenitev vreč morajo ustrezati zahtevam medija filtriranja oz. mu biti prilagojeni.

  REFERENCE IN PRIZNANJA

S filtri PJS, ki so plod razvoja lastnega znanja, naše podjetje uspešno nastopa na domačem in tujih trgih že več kot 30 let. Z njimi zmanjšujemo emisijo prahu v ozračje v okviru ekoloških evropskih predpisov, kar potrjujejo pristojne inštitucije s svojimi meritvami.

Filtri so razviti za proizvodnjo pri predelavi:

rudnin, kamnin, kovin, plastike, tkanin, kemije,  lesa, reciklaža odpadnih materialov

 

Garantiramo funkcionalno delovanje in tehnično brezhibnost naprav.

V LETU 2008 SMO PRIDOBILI CERTIFIKAT ZA IZDELAVO FILTROV V EX IZVEDBI.

V LETU 1995 SMO PREJELI PRIZNANJE EKOLOŠKI IZDELEK LETA.

 FILTER

filter-predelava odpadkov

filter-mlin silicija

filter-livarski pesek granulat

STYRO CUT 500-STIROPOR

Mletje stiroporja-polystyren

Mlin za odpadni stiropor

Mill for styropor

Mühle zum mahlen des styropors

SESALEC INDUSTRIJSKI

Filter-filter unit

Sesalno filtrirna enota

Saug-filtereinheit

Suction filterig-unit

 

FILTER-SUHOPRAŠNATI

Filter-filtriranje

Filtrirna tehnika

Filtertechnik

Filter technology

 

 SVANJAK Sebastjan

www.filtriranje.si
info@filtriranje.si


 

 

Tel: 00386(0) 41 654 958
zemljevid strani | o avtorjih | Prijava